האם זהב הוא אכיל?
זהב שימש כמטבע, תכשיט וקישוט במשך מאות שנים. אבל מה שאתם אולי לא יודעים הוא שבני אדם אכלו זהב הרבה לפני המצאת הטיקטוק.
בטוח יצא לכם להחשף לטרנד אכילת הזהב בכמעט כל המסעדות הנוצצות בעולם. אך האם אותו זהב המשמש להכנת התכשיטים שלנו יכול להיות אכיל? אין ספק שהטיקטוקים נראים מפתים. ונחשו מה, מסתבר שהמתכת היקרה הזו באמת אכילה! אבל האם כדאי לשקול לאכול אותה בכלל? הכל על אכילת זהב והאם כדאי לכם לזלול סטייק בעטיפת 24 קראט.
מאיפה הכל התחיל?
זהב היה מרכיב מזון במשך מאות שנים, וקל להבין מדוע. פתיתי הזהב הטהור המבריקים מוסיפים נופך של יוקרה לכל מנה.
ההרגל של אכילת זהב מתוארך לאלף השני לפני הספירה. המצרים נהגו לעשות זאת כדי להשיג אלוהות מאחר שגוון העור של האלים שלהם היה בצבע זהב. אנשים קדומים בתרבות המזרח הרחוק נהגו לאכול זהב כי הם האמינו שאכילת הזהב תזמן את חסד האלים.
בכל הנוגע לשימוש בזהב במזון ובמשקאות לקישוט, הקרדיט מגיע ליפנים. הם השתמשו בפתיתי זהב בסאקה ולקישוט מנות ייחודיות.
האם זה בטוח לאכול זהב?
המינהל האירופי לבטיחות מזון אישר את הזהב כתוסף מזון לצריכה.
כמו בתכשיטים, גם באכילת זהב הקראט חשוב: יש הבדל גדול בין אכילת זהב 24k לזהב 22k או 18k.
"זהב אכיל חייב להיות 23-24 קראט", זהב לא טהור עלול להיות רעיל בגלל מתכות אחרות המעורבות בו.
לסיכום זהב טהור אינו מרכיב מזיק והוא לא מגיב עם שום דבר בתוך מערכת העיכול שלכם. אז אם אתם רוצים לאכול זהב בבטחה, ודאו שהוא 100% טהור!